PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-02689

Kedvezményezett neve: EVERPLAST Zrt.

Projekt címe: „Napelemes rendszer kiépítése és világításkorszerűsítés az EVERPLAST Zrt.-nél”

Elszámolható összköltség: 174 436 000 Ft

Vissza nem térítendő támogatás összege: 95 939 800 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

A projekt tartalmának bemutatása: 
A projekt keretében napelemes kiserőmű kerül kiépítése, valamint beltéri világításkorszerűsítés történt.

A fejlesztések célja gazdaságilag megtérülő energiahatékonysági beruházás és környezetbarát megújulóenergia-termelő berendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne az EVERPLAST Zrt. 8330 Sümeg, Eitner út 14. 03/23 helyrajzi számon található fióktelepe. A napelemek az épület tetejére és földre, déli, dél-nyugati valamint dél-keleti tájolással kerültek elhelyezésre.

A napelemes rendszer teljesíténye: 592,41 kW, a csatlakozási teljesítmény 496 kW, a napelem panelek az invertereken keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz.

A korszerűtlen világítótestek és fényforrások a korszerűsítés eredményeként, a szabvány szerint előírt megvilágítási érték elérése mellett, jelentős villamos energia megtakarítást produkálnak. A lámpákat a meglévő világítási vezetékhálózat megtartásával, a meglévő lámpák helyére szerelték föl. A korszerűtlen világítóeszközök, alacsony fogyasztású, hosszú élettartamú, LED technológiájú eszközökkel lettek helyettesítve, ezért a világításra fordított energiamennyiség akár 50-60% -kal csökkeni fog.


A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.


A projekt megvalósulásának dátuma: 2023.03.02.